pindakaas rozijnenkoekjes van volkorenmeel

Sommige recepten zijn zo lekker en bijzonder dat je ze gewoon wel moet stelen. Onderstaand recept van pindakaas rozijnenkoekjes van volkorenmeel valt onder die categorie. Vandaar dat ik de website 2x vermeld: dit is niet mijn recept, het is gepikt. Maar ik wil het niet vergeten en zet het dus op mijn site.

Ga vooral even langs bij de  bakparade voor nog meer heerlijke recepten …

pindakaas rozijnenkoekjes van volkorenmeel

recept gepikt van de bakparade

60g volkorenbloem
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
15 gr havermout
95 gr rozijnenpuree
30 gr pindakaas
1/4 tl vanille extract
1 el pindakaas
1/2 banaan
evt. witte chocolade

Hoe maak je het:
1. Maak als eerste de rozijnenpuree: bedek de bodem van een klein pannetje met rozijnen en zet ze net onder water. Zet het pannetje op het vuur en laat 10-15 met de deksel op de pan pruttelen totdat al het water is opgenomen. Pureer de rozijnen tot een glad mengsel.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Meng de rozijnenpuree, vanille extract en pindakaas in een grote kom.
4. Voeg de bloem, havermout, zout en bakpoeder toe en roer tot alles gemengd is.
5. Pureer de 1 el pindakaas met de banaan in een apart bakje.
6. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat.
7. Duw je duim (of een bolle theelepel) op het deegballetje zodat ze plat worden en er een kuiltje ontstaat.
8. Vul elk kuiltje met ongeveer 1tl pindakaas/banaan mengsel
9. Bak de koekjes 12 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.
10. Smelt de witte chocolade en giet over de koekjes.

Ga voor meer lekkere recepten naar :
http://www.debakparade.nl/koekjes

rozijnkoekjes-met-pindakaas

pindakaas rozijnenkoekjes van volkorenmeel. Dit zijn dus de rozijnen … ??

 

You may also like...