Volkoren gember koekjes zonder suiker

Dit is een beproefd recept met suikervervanger Erythritol van Greensweet. Dit beïnvloed de bloedsuikerspiegel niet en is natuurlijk. Het is dan ook veilig voor diabetespatiënten. Het is  een gistsuiker die via de urine word uitgescheiden. Ik heb geen enkel negatief aspect van dit product kunnen traceren bij normaal gebruik. Wel kunnen polyolen, waar dit product toet behoort diarree veroorzaken. Dat heb ik uitgeprobeerd en inderdaad, het is zo. Maar dan heb je ondertussen wel 6 repen en en een stapel koekjes met polyolen gebruikt. Doe dat met suiker en het is veel slechter voor je gezondheid.

Volkoren gember koekjes zonder suiker

Basisrecept voor 30 tot 36 koekjes

250 gram volkorenmeel
180 gram Erythrolsuiker
150 gram roomboter / plantaardige margarine
2 eieren
1 zakje  bakpoeder
50 gram fijngehakte of geraspte verse gemberwortel
50 gram gehakte rozijnen
Theelepel djahe of gemberpoeder
Theelepel 5 spices
Snufje zout
Paar slagen met de pepermolen (zwarte peper)
Gekluts eitje met ietsjes melk om af te strijken.
Rozijnen om er bovenop te doen.
Optioneel ivm suiker: Bestrooien met nougatine

Doe het meel, de suiker en de boter in een deegkom en snij de boter er doorheen.
Voeg de gehakte rozijnen, de gember, de kruiden, de eieren en het zout er door en kneed er een stevig deeg en glad deeg van.
Rol het deeg tot een rol en laat deze een uur rusten in de IJskast.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij er plakjes van met een dikte van ongeveer 1.5 cm dik (niet dikker) en draai ze tot een bolltje.
Leg ze op bakpapier en druk er met een vork een ruitje en waardoor ze ongeveer 1 cm dik zijn.
Duw er per koekje 3 tot 5 rozijnen in.
Nu nog eventueel afstrijken met ei en bestrooien met Nougatine
Bak ze in 15 tot 18 minuten gaar en lichtbruin.
Laat ze afkoelen op een rekje en eet ze 1 voor 1 op.

 

You may also like...