Casus – Depressie

Meneer Timmerman is 66 jaar. Hij is een jaar geleden gestopt met werken en is weduwnaar. Sinds acht maanden is hij toe nemend somber en hij heeft nergens zin meer in.

Vroeger vond hij in moeilijke tijden troost in klassieke muziek, maar nu doet muziek hem niets meer. Het interesseert hem niet en hij heeft er geen geduld meer voor.

Met het lezen van boeken en kranten heeft hij moeite omdat hij zijn aandacht er niet bij kan houden. Hij zit de hele dag te piekeren en komt weinig meer onder de mensen. Halverwege de nacht wordt hij wakker en ligt daarna ook te piekeren.

Hij vindt zichzelf saai en vreest dat hij zijn enige enige zoon van zich vervreemdt door zijn gedrag. Het eten smaakt hem niet meer en hij is het laatste halfjaar 5 kilo afgevallen. Hij houdt rekening met de mogelijkheid dat hij afvalt omdat hij kanker heeft. Hij heeft zich niet bij de huisarts gemeld want hij kan de energie niet opbrengen.

Hij heeft zich al verenigd met het idee dat hij dood gaat want het leven heeft voor hem toch geen zin meer

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *