Gratis eBook Psychiatrie – Jacob van Deventer

Gratis eBook Psychiatrie, Daar zal heel wat volk op afkomen. Op deze pagina ‘Gratis eBook Psychiatrie’ vindt u zelfgemaakte eBook’s omtrent de Geschiedenis van de Psychiatrie. En dan vooral de opleiding voor Psychiatrische Verpleegkunde, mijn eigen vakgebied.

Ik ben in de loop der tijd op een paar prachtige boeken gestuit die een licht werpen op de ontwikkeling van ons vak. Dan zie je ook meteen hoe snel het allemaal gaat.

De eerste 3 exemplaren betreffen het Handboek Krankzinnigenverpleging van Jacob van Deventer uit 1897. Ik heb nu door hoe het proces werkt dus ik hoop in de nabije toekomst nog meer van deze prachtige boeken alhier te plaatsen.

Dit boek heeft de bibliotheek van het Dolhuys in Haarlem voor me gekopieerd en het is een waar juweeltje van een boek. Graag verwijs ik naar de artikelen over J. van Deventer en Schröder van der Kolk. waar je de nodige achtergrondinformatie kunt vinden over het ontstaan van dit boek.

Schröder van der Kolk heeft de hervormingen ingezet die uiteindelijk leiden tot de eerste opleiding voor Psychiatrische Krankzinnigenverpleger en verpleegster. Het is Jacob van Deventer die de ‘oppassers’ en ‘bewaarders’ ontslaat en zorgt voor louter verpleegkundigen. Hij heeft feitelijk de Psychiatrische Verpleegkundige uitgevonden.

Gratis eBook Psychiatrie

Handboek Krankzinnigenverpleging – Originele versie in PDF

Handboek krankzinnigenverpleging Origineel in PDF formaat (60mb, kan een tijdje duren). J. van Deventer Szn, Eerste geneesheer directeur Gesticht Meerenberg, 1897.

U kunt hem HIER downloaden.


Handboek Krankzinnigenverpleging – Bewerkte versie in PDF

Hieronder kun je de PDF downloaden of bekijken van het Handboek Krankzinnigenverpleging. Voor studenten en leerlingen gratis te gebruiken en te kopiëren. Voor commercieel gebruik of als lesmateriaal dient toestemming gevraagd te worden. Op dit (bewerkte) document zijn de Copyright©Netperk2016 van toepassing.

U kunt hem HIER downloaden.


Handboek Krankzinnigenverpleging – Bewerkte versie in Word.docx

Hieronder kun je de Wordversie (docx) versie van dit handboek downloaden. Voor studenten en leerlingen gratis te gebruiken en te kopiëren. Voor commercieel gebruik of als lesmateriaal dient toestemming gevraagd te worden. Op dit document zijn de Copyright©Netperk2016 van toepassing.

U kunt hem HIER downloaden.


index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door