Historie Medicatie in de Psychatrie – Vroeger

Historie Medicatie is een categorie die gaat over medicatie zoals die werd gebruikt en voorgeschreven in de psychiatrie vanaf 1870. In alle gevallen is de bron van de informatie leidend.

Hieronder een opsomming van artikelen in de categorie Historie Medicatie op deze website.


In dit bovenstaande artikel alle medicatie genoemd in: Verslag over de staat der gestichten voor krankzinnigen in de jaren 1864, 1865, 1866, 1876 en 1868, aan den minister van binnenlandsche zaken, ingediend door de inspecteurs dier gestichten.


Informatie uit een artikel in een leerboek uit 1902.


Medicatie genoemd in een drietal leerboeken die de periode tussen 1932 en 1947 bestrijken.


Artikel over de geschiedenis, het ontstaan en de invoering van het eerste anti-psychoticum. Typisch geval van “Serendipity“, vrij vertaald een toevalstreffer. Het middel was oorspronkelijk een antihistaminicum, een medicijn tegen allergie.


historie medicatie
De oude apotheek

Vrij volledige beschrijving van de beschikbare medicatie in de psychiatrie in 1957. Hier zitten we tussen de oude en de nieuwe medicatie in. Largactil en paraldehyd naast elkaar.


Verhandeling over antipsychotica, klassieke, typische en atypische, het hele verhaal inclusief nogmaals een stukje geschiedenis waar alles in de historische context van largactil word gezet.


index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *