Musea voor Psychiatrie in Nederland

Op deze pagina links naar een aantal musea voor psychiatrie Nederland. Per December 2020 is deze informatie wellicht niet meer actueel. Ik ga het komende jaar weer op onderzoek uit om te kijken of al deze musea nog open en actief zijn.

Lijst van musea voor psychiatrie in Nederland:

Ooit ben ik als webmaster begonnen met Het Oude Gesticht. Dat was het eerste virtuele museum voor de psychiatrie in Nederland.

musea voor psychiatrie
Het Oude Gesticht, virtueel museum voor de psychiatrie

Hou er rekening mee dat al deze musea, afgezien van Het Dolhuys in Haarlem en Museum Dr. Guislain in Belgie, over het algemeen op afspraak (groepen) of incidenteel zijn te bezoeken. Bekijk dus altijd eerst de informatie betreffende de openingstijden voordat je er heen gaat.

Het bezoeken van deze musea voor psychiatrie in Nederland alsmede het ondersteunen door middel van donaties of promotie draagt bij aan het behoud van ons medisch- en (psychiatrisch)verpleegkundig erfgoed.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *