Psychiatrie Museum Drenthe, Assen

Museum GGZ Drenthe

Psychiatrie museum Drenthe is het eigen museum van de GGZ Drenthe dat gevestigd is op het terrein aan de Dennenweg in Assen. Met het Museum wil GGZ Drenthe de psychiatrie meer toegankelijk maken. Dat dit aardig lukt, is te merken aan de reacties van de bezoekers.

De bezoekers komen uit het hele land. Tijdens de introductiedagen voor nieuwe medewerkers van GGZ Noord-Drenthe is standaard een bezoek aan het museum opgenomen. Daarnaast zijn er nauwe banden met het voortgezet onderwijs in Assen en omgeving.

Vrijwillger IJzer Aaltjo werkte onder meer als docent en opnamecoördinator bij het psychiatrisch ziekenhuis in Assen. Hij is van de categorie Local Heroes die er voor zorgen dat ons medisch historisch erfgoed bewaard blijft. Toen bij een reorganisatie veel spullen in een container dreigden terecht te komen regelde hij een opslag waardoor de boel werd. In 1985 vormden die spullen de basis voor het huidige museum.

 psychiatrie museum Drenthe

Ook de vrijwilligers Ronnie Meijer, Jans Nienhuis en Marius Ipenburg zijn oud-medewerkers van de organisatie. Gezamenlijk ontvangen zij er regelmatig groepen voor een rondleiding, zoals scholen.

In het Psychiatrie Museum Drenthe van GGZ Drenthe krijgt u een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van de psychiatrie in Drenthe. U kunt foto’s, video’s, geschriften en vele andere materialen bekijken. De vrijwilligers die het museum beheren zijn oud-medewerkers van GGZ Drenthe. Zij staan u graag te woord als u vragen heeft.

Erg veel informatie kan ik u verder niet geven. Een bezoekje staat al jaren op mijn agenda. Ik woon nu wat verder naar het Noorden en zal komend jaar eindelijk eens langs gaan bij het psychiatrie museum Drenthe.

Contactgegevens

  • Website: Museum GGZ Drenthe.
  • Dennenweg 9,  9404 CA Assen.
  • Telefoon (0592) 33 48 00.
  • Email: museumggzdrenthe@gmail.com

En verder

  • Het museum is iedere eerste woensdag van de maand geopend van 14.00 – 17.00 uur.
  • De toegang is gratis. Voor groepen kan een afspraak worden gemaakt.
  • Traplift en invalidentoilet aanwezig.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *