Psychiatrie Museum Heiloo of De Verhalenkamer Willibrordus

Het oude psychiatrie museum Heiloo is inmiddels gesloten en vervangen door de verhalenkamer. Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie.

Er is uiteraard specifiek aandacht voor de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek; ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo.

Het vroegere psychiatrie museum Heiloo heet nu:

De Verhalenkamer Willibrordus
De Verhalenkamer Willibrordus

De verhalenkamer Willibrordus die het oude psychiatrie museum Heiloo vervangt bevind zich nog nog wel steeds op het oude terrein waar zich ook de koepelkerk van Sint Willibrordus bevind. De koepelkapel van Sint Willibrordus werd gewijd in 1940. De kapel werd ingericht met priesterkoor, beelden en fresco’s. Ook het verhaal van deze Kerk/Kapel is te lezen in de verhalenkamer.

Waar de psychiatrie vroeger in isolement werkte maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen. Aan dit besef draagt de Verhalenkamer op verrassende, creatieve en educatieve wijze bij, bijvoorbeeld door het laten vertellen van Herstelverhalen.

De Verhalenkamer levert zodoende een positieve bijdrage aan de de-stigmatisering van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie. Er is uiteraard specifiek aandacht voor de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie. Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek; ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo!

Waar de psychiatrie vroeger in isolement werkte maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen. Aan dit besef draagt de Verhalenkamer op verrassende, creatieve en educatieve wijze bij, bijvoorbeeld door het laten vertellen van Herstelverhalen. De Verhalenkamer levert zodoende een positieve bijdrage aan de de-stigmatisering van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid.

Contact

Openingstijden

  • Van 1 mei tot 1 oktober is de Verhalenkamer geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur t/m 16.00 uur.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *